Ανοιχτή συζήτηση στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων

Την Κυριακή 21 Απριλίου, μετά το τέλος της τέταρτης κατά σειρά προσβάσιμης θεατρικής παράστασης «Οι δούλες» του Ζαν Ζενέ που ανεβαίνει στην κεντρική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συζήτηση σχετική με το έργο. Πιο συγκεκριμένα, είχαμε τη χαρά να ακούσουμε τον σκηνοθέτη, τους ηθοποιούς, κι άλλους ακόμη συντελεστές να αναφέρονται σε ζητήματα όπως οι δυσκολίες στο ανέβασμα του έργου, αλλά και στους τρόπους που αυτό κατέστη προσβάσιμο για τα άτομα με αναπηρία. Επιπλέον, με τη βοήθεια του Στάθη Παπασταθόπουλου, που είναι διδάσκων ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων κι αποτέλεσε έναν  εξαίρετο συντονιστή της κουβέντας, επιχειρήθηκε μια ερμηνευτική προσέγγιση στο έργο του ιδιαίτερου αυτού λογοτέχνη και θεατρικού συγγραφέα. Πολλά σημεία φωτίστηκαν κι άλλα ακόμη παρέμειναν ανεξερεύνητα, προσκαλώντας μας να ασχοληθούμε ξανά σύντομα μαζί τους.

Τέλος, ενεργότατο ρόλο στη συζήτηση έπαιξαν και οι θεατές που δε δίστασαν να πάρουν ξεκάθαρη θέση για κάθε αντικείμενο της κουβέντας, ενώ ο χρόνος κύλησε πριν το καταλάβουμε.

Η πρωτοβουλία ήταν υπέροχη κι αξίζει ένα τεράστιο «μπράβο σε όλους». Είμαστε βέβαιοι πως η συνέχεια θα είναι τουλάχιστον αντάξια της!