Επίσκεψη στο Γυμνάσιο Νεοχωρίου Άρτας

Την Παρασκευή 8 του μήνα, βρεθήκαμε στο Γυμνάσιο Νεοχωρίου Άρτας, προκειμένου να συνομιλήσουμε με μαθητές κι εκπαιδευτικούς για τα θέματα που αφορούν στους ανθρώπους με αναπηρία όρασης.

Χαρήκαμε ιδιαίτερα όταν διαπιστώσαμε πως τα παιδιά είχαν ήδη ενημερωθεί άρα κι εξοικειωθεί με βασικά στοιχεία γύρω από τον τρόπο άθλησης των ατόμων με αναπηρία όρασης, και πως μάλιστα, μέσα από βιωματικές ασκήσεις εκπαιδευτικού παιχνιδιού, επιχείρησαν για λίγο να μπουν στη θέση τους για να τους κατανοήσουν καλύτερα.

Επιπλέον ακολούθησε μια ενδιαφέρουσα και στοχευμένη κουβέντα για την τρέχουσα νομοθεσία και την επικαιρότητα, με φανερή διάθεση από όλους να προταθούν λύσεις για πολλά από τα σημαντικά προβλήματα της εποχής.

Η κουβέντα όπως ήταν αναμενόμενο στράφηκε έντονα και στα απλά ζητήματα της καθημερινότητας, καθώς και στον τρόπο που μπορούν όλοι να ζήσουν φυσιολογικά, άρα και να εξελιχθούν και να προοδεύσουν.

Τους ευχαριστούμε όλους από καρδιάς, μικρούς και μεγάλους, για τις ευχάριστες στιγμές που μας χάρισαν, κι ανυπομονούμε να τους συναντήσουμε ξανά.