Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών - Περιφερειακή Ένωση Β/Δ Ελλάδος | τηλ: 26510.76272

Επίσκεψη στο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό σχολείο Αμμοτόπου Άρτας

11.5.22-

Την περασμένη Παρασκευή, έξι του μήνα, είχαμε τη χαρά να επισκεφθούμε το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό σχολείο του Αμμότοπου, έπειτα βεβαίως από τη ζεστή πρόσκληση που λάβαμε από το εκπαιδευτικό τους προσωπικό.

Κάθε φορά που φιλοξενούμαστε από ένα σχολείο δεν είναι ποτέ ίδια ακριβώς με τις άλλες, μα πάντα το κέφι και η καλή διάθεση δε λείπουν, πόσο μάλλον που εδώ είχαμε να κάνουμε με έναν περιορισμένο αριθμό παιδιών, κάτι που μας επέτρεψε να τα γνωρίσουμε καλύτερα αλλά και να μας γνωρίσουν κι εκείνα με τη σειρά τους. Όπως πάντα φροντίσαμε να θίξουμε διεξοδικά και με λεπτότητα τα σημαντικότερα ζητήματα του χώρου των ατόμων με οπτική αναπηρία, μα δεν παραλείψαμε να επισημάνουμε και τους πάρα πολλούς τρόπους με τους οποίους τα προβλήματα που προκύπτουν λύνονται όταν η διαφορετικότητα εξομαλύνεται με την πολύτιμη συνεισφορά όλων, μικρών και μεγάλων. Το ενδιαφέρον των παιδιών ήταν ζωηρό από την αρχή, και σε αυτό συνετέλεσε αναμφίβολα η σωστή τους προετοιμασία από το διδακτικό προσωπικό του σχολείου η οποία είχε προηγηθεί, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από τις εύστοχες ερωτήσεις τους, στις οποίες επιχειρήσαμε να απαντήσουμε με πληρότητα και σαφήνεια.

Στο τέλος της όμορφης επικοινωνίας μας είχαμε γίνει πια μια χαρούμενη παρέα, ενώ λίγο αργότερα, τους αποχαιρετήσαμε με την υπόσχεση πως θα συναντηθούμε πολύ σύντομα ξανά μαζί τους, για να συζητήσουμε όλα όσα μπορούμε να πετύχουμε αν προσπαθήσουμε όλοι μαζί.

Σχετικά άρθρα

Συμμετοχή της Περιφερειακής στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο: “Οι Φυσικές Επιστήμες στην Προσχολική Εκπαίδευση”

Με μεγάλη χαρά στις αρχές του τρέχοντος μήνα, λάβαμε μέρος, κατόπιν πρόσκλησης και θερμής παρότρυνσης βέβαια, στο 11ο  Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικών Επιστημών για την Προσχολική Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Αφορμή για τη συμμετοχή μας στην τόσο εποικοδομητική αυτή δράση, στάθηκε […]

Σεμινάρια γραφής και ανάγνωσης Braille

Κάνουμε γνωστό στους ενδιαφερομένους ότι θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια γραφής και ανάγνωσης Braille, στα Ιωάννινα και στην Άρτα από αρχές Οκτωβρίου 2017. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι 15 Σεπτεμβρίου 2017, προσκομίζοντας παράλληλα τα δικαιολογητικά που θα τους ζητηθούν. […]